Loe ja võrdle: kui palju läheb nädalavahetuse minipuhkus maksma mujal riikides

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puhkus hotellis.
Puhkus hotellis. Foto: Panthermedia / Craig Robinson

Saksa suurpanga hinnavõrdlusest selgub, et kõige kulukam on nädalavahetusel puhata just Euroopa riikides - Itaalias, Taanis ja Šveitsis.

Deutsche Bank võttis maailma hindu võrdlevas raportis «Mapping the World's Prices» minipuhkuse maksumust koostades aluseks järgmised komponendid:

  • kaks ööd kahele viietärnihotellis
  • kaks lõunat pubis
  • kaks õhtusööki restoranis
  • autorent kaheks päevaks
  • kaks pooleliitrist õlut pubis
  • neli liitrit vett või karastusjooke hotellis tarbimiseks
  • teksad ja paar spordijalatseid kohalikust kauplusest

Selgus, et kõige kallim on minipuhkuse pidamine Itaalias Milanos ning sellele järgnevad veel viis Euroopa riiki, nende seas meie lähinaaber Rootsi. Soodsaimad riigid lühikeseks reisiks on aga Türgi ja Poola.

Eestit ega teisi Balti riike hinnavõrdlusesse ei kaasatud, kuid võib arvata, et need jääksid oma hinnaklassilt samuti soodsamasse poolde. Eesti hotellide ja restoranide liidu andmeil on Eestis kuus viietärnihotelli - Schlössle, Savoy, St Petersbourg, Telegraaf, Kolm Õde ning Pädaste. Kaks ööd Telegraafi hotellis järgmisel nädalavahetusel maksab 670 eurot, Pädastes 456 eurot, teised hotellid on välja müüdud.

Kaks lõunat Tallinna pubis kahele võivad jääda 50-60 euro piiresse, kaks õhtusööki küündida üle saja euro. Kaks õlut pubis maksaksid keskeltläbi kaheksa eurot, neli liitrit vett aga alla viie euro. Sõiduauto võib kaheks päevaks rentida umbes 50 euro eest. Lisanduksid veel paar korralikke teksasid ja spordijalatseid, kumbki umbes 50+50 eurot. Seega olenevalt hotelli maksumusest võib säärase minipuhkuse hind Eestis jääda 750-950 euro piiresse.

Kuna viietärnihotellid on Eestis pigem suunatud jõukale turistile kui kohalikule tarbijale, siis kolme- ja neljatärnihotellides jääb kahe öö hind pigem 150-300 euro kanti ning seega kujuneks puhkuse hind märksa soodsamaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles