Narva linn vaidleb Lidliga

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lidli pood hakkab kujundama turistide muljet Narvast.
Lidli pood hakkab kujundama turistide muljet Narvast. Foto: Stephen Herd/Reuters/Scanpix

Tuntud Saksa säästupoe Lidli ja Narva linnavõimude vaidlus rajatava poe üle kestab, sest linn ei taha leppida piirilinna plaanitava tüüpprojekti järgi rajatava poega.

Saksa säästukett Lidl ei tahtnud korraldada Narva kaupluse ehitamiseks arhitektuurikonkurssi, osutades oma õigusele piirduda tüüplahendusega, kirjutas Põhjarannik. Narva linnavalitsus aga on linna südames paiknevate ilmetute majakarpide vastu.

Eestis Lidli esindava firma MMS Property Solutions kinnitas Narva linnale saadetud vaides, et arhitektuurikonkursi korraldamise nõue on Tallinna mnt 7 asuva krundi puhul õigustühine, sest kehtiv üldplaneering kohustab sääraseid konkursse korraldama vaid linna kõige olulisemate, ajalooliste rajoonide puhul.

Narva linnavalitsus ei ole selle väitega nõus, sest kuna tegu on esimese uusarendusega piirkonnas hakkab tulevane kaubandushoone andma arhitektuurset tooni kogu Tallinna maanteele ja sellest hakkab sõltuma linna külaliste esimene mulje Narva linnast ning selle peatänavast.

Narva avalike suhete esindaja Nelli Buinitskaja ütles Postimehele, et eilsel linnavalitsuse istungil oli vaidlus arutusel, kuid lõplikku otsust veel ei langetatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles