LHV seadis üles viis uut sularahaautomaati

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LHV sularahaautomaat Kroonikeskuses.
LHV sularahaautomaat Kroonikeskuses. Foto: Marianne Loorents

LHV paigutas kaks uut sularahaautomaati Tallinnasse, ühe Rakverre, ühe Viljandisse ja ühe Viimsisse. Sellega laienes LHV automaatide arv 18-le ning pank on esindatud viies Eesti linnas.

LHV pakub sularahateenuseid automaatide kaudu, sest kontorid on sularahavabad. LHV sularahaautomaate kasutatakse pea 20 protsenti rohkem sularaha sissepanekuks kui raha väljavõtuks, kuid kliendid saavad raha välja võtta ka kõigist teistest pangaautomaatidest. Panga juhatuse esimehe Erki Kilu sõnul kasvab pank aktiivses tempos ja see tähendab ka vajadust sularahaautomaatide lisamise järele.

«Rakvere ja Viljandi kasuks räägib see, et nendes piirkondades on meil suhteliselt palju kliente ja ka sularaha võetakse aktiivselt teiste pankade automaatidest välja,» ütles ta.

Rakveres hakkab LHV sularahaautomaat asuma Kroonikeskuses, Viljandis Uku keskuses. Mõlemad asukohad on valitud piirkonna tehingute analüüsi põhjal – need on kesklinnas, kõrge külastatavusega ja jäävad inimestele tee peale. Viimsis hakkab uus automaat asuma Viimsi Keskuses, sest sealkandis on mitmeid kaubandusasutusi, mille külastajad sooviksid sularahateenust saada kodule lähemalt.

Tallinnas lisati üks automaat LHV kontorisse ja teine Balti jaama turu juurde. Kilu sõnul oli seni kontoris vaid üks sularahaautomaat, mis oli ka üks kõige suurema kasutuskoormusega automaate.

LHV sularahaautomaadid asuvad siseruumides ja on ligipääsetavad kaubanduskeskuste lahtiolekuaegadel, pangakontoris ööpäevaringselt. Lisaks sularaha väljavõtule ja sissepanekule saab automaatides vaadata oma kontoseisu ja vahetada pangakaardi PIN-koodi. LHV sularahaautomaadid on viipemakse võimalusega, mis tähendab, et raha saab viipekaardiga välja võtta ka pangakaarti automaati sisestamata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles