Eesti toidupankadele annetati kahe päevaga 29 tonni toidukraami

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Toidupangale kogutud toidukaup.
Pärnu Toidupangale kogutud toidukaup. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

12. ja 13. mail toimunud toidupankade kevadistel toidukogumispäevadel annetasid poekülastajad puudustkannatavate perede jaoks kokku 29028,8 kilo toidukaupa.

Toidukogumispäevad toimusid seekord juba kaheksandat aastat järjest. Vabatahtlikuna osales ettevõtmises ligikaudu 800 inimest 46 poes üle Eesti.

Linnadest annetati kõige suurem kogus toidukaupa Tallinna ja Harjumaa kauplustes: üheksa kaupluse peale kokku 9398,2 kilo toidukaupa. Tartus annetati viies kaupluses kokku 4282 kilo toitu ning Pärnu viies kampaanias osalevas poes kokku 2564 kilo toitu.

Ülejäänud toidupankades jäid annetatud toidu kogused võrreldes kolme suuremaga tagasihoidlikumaks, mis oli tingitud väiksemast kaasatud poodide arvust nendes kohtades.

Kõige populaarsem annetatud toidukaup oli taas kuivained (kokku 6920,3 kilo), sellele järgnesid makaronid ja pastatooted (5722,5 kilo) ning kolmandal kohal olid purgisupid ja muud purgitoidud (4445,7 kilo).

Toidupank tänab kõiki toidukogumispäevade läbiviimise osalenud vabatahtlikke, osalenud kauplusi ning häid inimesi, kes otsustasid kohalike puuduses elavate perede jaoks annetuse teha. Toidupanga juhi Piet Boerefijni sõnul saab inimeste annetatud  toidukaubaga taas aidata suurt hulka abivajajaid. Iga toidupank jagab kogutud kauba iganädalaste toiduabipakkide koostises allpool toimetulekupiiri elavatele (eelistatult lastega) peredele. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles