Muhu veinitalu tootis esimesed pudelid roosat veini

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valged viinamarjad. Pilt on illustratiivne.
Valged viinamarjad. Pilt on illustratiivne. Foto: Panthermedia / Stanislav Paramonov

Viis aastat tagasi Vahtraste külas viinapuud maha istutanud Muhu veinitalu pani mullusest saagist pudelisse oma esimese partii roosat veini.

«Tööd on tehtud kõvasti ja oleme tulemuse üle uhked,» ütles Luscher&Matiesen Muhu Veinitalu viinamarjakasvataja Peke Eloranta Saarte Häälele.

Muhulaste rose, mis kannab nime «Algus», on seguvein punasest sortidest (Rondo, Pinot Noir) ja valgest sordist Solaris. Ehkki tuntuse poolest ei pääse Rondo ja Solaris maailmakuulsale burgundlasele ligilähedalegi, peetakse neid väga headeks külma kliima veinimarjadeks.

Eloranta sõnul jäi mullune viinamarjasaak liiga kesiseks, et valmistada eraldi punast või valget veini, mistõttu jäi üle vaid roosa seguvein. Kokku sai villitud alla saja pudeli veini ja seda saab degusteerimiseks osta vaid talus kohapeal. Haruldane rüübe on üsna soolase hinnaga – kuus eurot 60-milliliitrise klaasikese eest.

Loe pikemalt Saarte Häälest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles