Hooajatöölistele pakutakse tunnipalka 2,8 eurost 15ni

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Suvetöölisi» otsitakse appi paljudesse kohvikutesse ja restoranidesse.
«Suvetöölisi» otsitakse appi paljudesse kohvikutesse ja restoranidesse. Foto: Panthermedia / Wavebreakmedia ltd

CV Keskus.ee andmeil on hooajaliste tööpakkumiste arv kerkinud rekordtasemele, kasvades mullusega võrreldes I kvartalis 22,8 protsenti, pakutavate palkade erinevused on aga suured.

«Viimase viie aasta jooksul ei ole mitte kunagi olnud esimeses kvartalis nii palju võimalusi teha hooajalist tööd kui tänavu,» ütles tööportaali CV Keskus Baltikumi kommunikatsioonijuht Henry Auväärt. Lisaks kasvule võrreldes möödunud aastaga oli ka aprillis hooajalisi tööpakkumisi 17,6 protsenti enam kui mullu samal perioodil.

Hooajaliste tööpakkumiste arv suureneb Auväärti sõnul tavaliselt aprillikuus ja püsib kõrgel augustini. Ta kirjeldas, et enamasti otsivad tööandjad suveperioodil abilisi klienditeeninduse- ja müügisektoris, mis annab noortele tööotsijatele võimaluse saada esimese töökogemuse, samuti saavad võimaluse lisatööks tööturul juba aktiivsed töövõtjad.

Hooajalisi tööpakkumisi leidub sel aastal lisaks populaarsetele valdkondadele pea kõikides sektorites. «Tehnoloogia areng on mõjutanud ka hooajalisi töövõimalusi - kui varem piirdus hooajatöö suurelt müügi- ja klienditeeninduse sektoriga, siis tänavu on hooajatööd liikunud ka näiteks transpordisektorisse. Kindlasti kasutavad paljud lisaraha teenimisel võimalust pakkuda taksoteenust/sõidujagamist,» rääkis Auväärt.

Samas hooajaliste tööpakkumiste palgaerinevused on üpris suured – tunnipalka pakutakse alates 2,8 eurost kuni 15 euroni. Brutokuupalgana pakuvad tööandjad CV Keskuses aga palganumbrit, mis jääb vahemikku 500 kuni 3000 eurot.

Auväärt soovitab hooajatöö valikul oma eesmärgid läbi mõelda – kas ajutine töö peaks tooma vaid lisaraha või võiks anda ka kogemusi valdkonnas, kus hiljem püsivalt töötada soovitakse. Noorele annab ajutiselt tööturule sisenemine võimaluse mõista paremini, kas valitud erialal koolitee jätkamine on sobiv või on soov liikuda siiski mõnele teisele erialale. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles