Vitsur: elektri hinnatõus annab ettekäände teisi hindu tõsta

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tiit Reinberg

Võrgutasude tõstmisega kaasnev elektri hinna kuueprotsendiline tõus ei tohiks majanduspildile märgatavat mõju avaldada, kuid majandusekspert Heido Vitsuri sõnul annab see ettekäände kõigis teistes valdkondades hindu tõsta.

Elektri hinnatõus, mida peaminister veel mullu sügisel lauslolluseks ja nahaalsuseks nimetas ning mis seejärel kalevi alla läks, on kolm nädalat pärast valimisi taas päevakorral, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Elekter on võib-olla kaks protsenti meie SKTst, kuus protsenti võiks hindu üldiselt tõsta 1-2 promilli ulatuses täiesti märkamatult,» lausus Vitsur.

«Kuid elekter on olnud Eestis selline kaup, et selle hinnatõus on andnud ettekäände hinnatõusuks absoluutselt kõikides valdkondades,» lisas ta.

Jaotusvõrk ehk firma, kelle juhtmed ja alajaamad asuvad Eleringi kõrgepingeliinide ja kodude vahel, kinnitab, et nende tehnika on paljuski vastupidavuse äärel ning ilma taotletud 300 miljonilise investeeringuteta kaua vastu ei peaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles