Ministeerium hiidlaste ja saarlaste soovile vastu ei tule (3)

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parvlaev Soela.
Parvlaev Soela. Foto: Irina Mägi

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium ei näe ette võimalust panna Saare ja Hiiu maavalitsuse soovil vajadusel suvel Sõru-Triigi parvlaevaliinile keskpäeval juurde üks täiendav lisareis.

Praeguseks on Sõru-Triigi parvlaevaliinil kinnitatud sõidugraafik kuni 2. juulini, kirjutab Meie Maa.

Saare maavalitsus tegi ettepaneku kohendada perioodil 3. juulist kuni 13. augustini Sõru-Triigi liinil väljumisaegu nii, et keskpäeval oleks võimalik teha lisareis.

Saare maavalitsuse arendusnõuniku Karl Tiitsoni hinnangul oleks tulnud suvine parvlaeva sõidugraafik ringi teha, sest praegu ministeeriumi väljapakutud graafik ei võimalda vajadusel lisareisi juurde panna.

«Lisareisi oleks vaja olnud, kui reisijaid jääb kai peale maha,» selgitas Tiitson.

«Võttes arvesse, et maavalitsused on seadnud prioriteediks pigem igapäevase ühenduse, on ministeerium valmis lisama sügis-talvise perioodi reisivabadele päevadele kokku kaks reisi päevas ehk ühe edasi-tagasi reisi, selgitamaks välja tegeliku nõudluse olemasolu igapäevase graafiku vastu,» kirjutas majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi kantsler Merike Saks Saare ja Hiiu maavalitsusele saadetud kirjas.

Arvestades, et Sõru-Triigi liinil sõidab uus, vastava liini tarbeks ehitatud ilmastikukindel parvlaev Soela, ootab ministeerium ka reisijate ja sõidukite arvu kasvu.

«Küsimus on selles, kas varem peavad tulema reisijad või teenindustase. Kui reise ei pakuta ja teenust ei arendata, siis reisijad ka väga ei tule,» märkis Tiitson. Suvel on tema sõnul märgata ka nelja ringi graafiku puhul, et reisijad jäävad parvlaevast maha.

Tulenevalt raha nappusest eelarves ning asjaolust, et graafikusse lisamata lisareiside täitumus on oluliselt madalam graafikujärgsetest reisidest, ei toetanud ministeerium Saare ja Hiiu maavalitsuse ettepanekut jätta 3. juulist kuni 13. augustini sõidugraafikusse võimalus lisareisi toimumiseks.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles