Kodused puuviljakrõpsud küpsevad radiaatoril

Radiaator.

FOTO: Arvo Meeks/Valgamaalane

Puu- või köögiviljakrõpsude tegemiseks pole tarvis udupeent toidukuivatit ega isegi elektriahju. Piisab sellest, kui sul on kodus tavaline keskkütteradiaator, vahendab Saarte Hääl.

Aknaalustel radiaatoritel küpsetab – või õigemini kuivatab – tervislikud ja toitvad puuviljakrõpsud valmis Kuressaares kortermajas elav Malle Kaal. Tulemus on suurepärane, jäämata maitselt ega välimuselt millegi poolest alla ökopoodides müüdavatele sarnastele snäkkidele.

«Varem kuivatasin samamoodi, «radiaatori-meetodil» õunu, aga neid nii palju ei söödud, kippusid ikka järele jääma,» räägib Malle. «Kui kauplustes puuviljakrõpse müügil nägin, mõtlesin, et proovin neid ka ise teha – äkki õnnestub.»

Loe lähemalt Saarte Häälest.

Toimetus ootab lugejate küsimusi
Saada

Populaarne

Tagasi üles