Galerii: Hekoteki angaaripõlengu kahjud ulatuvad 1,5 miljoni euroni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Masinaehitusettevõtte Hekotek tehase põlengu kahju küündib esialgsel hinnangul 1,5 miljoni euroni.

«Paanikat ei ole igal juhul,» sõnas Hekoteki juhatuse esimees Heiki Einpaul Postimehele. «Kõigil võib juhtuda, aga eesmärk on see, et sellest juhtumist on vaja kiiresti üle saada ja oma kohustused klientide ees täita.

Põlengust tekkinud kahjusid hindab Einpaul pooleteist miljoni suuruseks. Lõplik tulemus selgub siiski alles pärast uue tehase ehitamist.

Einpaul kinnitas, et tootmise seisakut põleng ei tekitanud. «Me suudame probleemid lahendada,» sõnas ta ja lisas, et juba on tulnud abipakkumisi erinevatelt koostööpartneritelt. Lisaks tehase kindlustusele on Hekotekil olemas ka ärikatkemiskindlustus.

«See on küll õnnetu juhtum, aga kui otsida midagi positiivset pahas asjas, siis keegi viga ei saanud ja kõik värvimisega seotud kemikaalid olid vastavalt reeglitele pakendatud konteineritesse, mis sai kohe tulekahju alguses ka kaugemale viidud,» rääkis Einpaul ja lisas, et põles vaid puit, mis oli seina konstruktsioonis. «Midagi muud ei põlenud. Hoone kandvad konstruktsioonid on siiani püsti, kuid vaevalt, et neid enam kasutada saab.»

Põlengust hoolimata käib töö Hekoteki teistes ruumides edasi. «Me saame asjadega hakkama ning töö ja elu läheb edasi,» ütles ta. «Kujutan ette, et nädala pärast on see pilt oluliselt viisakam, sest siis oleme selle laga ära koristanud.»

Seda, millest tulekahju võis alguse saada, ei osanud Einpaul öelda. «Mina kõrval ei olnud, ei tea, mis toimus,» sõnas ta ja lisas, et ei soovi enne kindla põhjuse teada saamist spekuleerima hakata.

2. juunil süttis Jüri aleviku naabruses masinaehitusettevõtte Hekotek AS tehase angaar. Kell 10.57 teatati häirekeskusele, et Lehmja külas Põrgvälja teel põleb hoone, milles on kemikaalid.

Hekotek AS on puidutöötlemise tehnoloogia seadmeid projekteeriv ja valmistav masinaehitusettevõte. Hekotek on tarninud oma seadmeid enamikule Baltikumi suurematele saetööstustele ja puidugraanulitehastele. Lisaks sellele on ettevõtte seadmed igapäevases kasutuses ka paljudes Soome, Rootsi, Venemaa, Valgevene, Poola, Saksamaa ja Prantsusmaa saeveskites. Kaugeimad maad, kuhu Hekotek seadmeid on tarninud, on Lõuna-Aafrika Vabariik, Argentina ja Uruguai.

Hekotek AS teenis möödunud aastal 45,1 miljoni euro suuruse käibe juures 4,2 miljonit eurot puhaskasumit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles