Üle 440 000 ID-kaardi vajab hiljemalt juuliks sertifikaatide uuendamist

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ID-kaart.
ID-kaart. Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES/PM/SCANPIX BALTICS

1. juuliks tuleb uuendada enne 2014. aasta oktoobri keskpaika välja antud ID-kaartide sertifikaadid.

Riigi infosüsteemi ameti eID valdkonnajuhi Margus Armi sõnul on sertifikaatide uuendamine eelkõige vajalik selleks, tagada dokumentide turvalisus.

«Meile on teada, et näiteks Google Chrome võib juba piirata nõrgema krüptograafiaga sertifikaatide kasutust. See tähendab seda, et e-teenustesse ei ole võimalik sisse logida kasutades internetilehitsejat Google Chrome,» tõi ta näite.

ID-kaardi kasutajale tähendab see takistusi igapäevatoimetustes nagu näiteks internetipanga kasutamine. Kui kaardi omanik õigeks ajaks vajalikke uuendusi ei tee, võib juhtuda, et ID-kaart tuleb üldse välja vahetada, ütles Arm.

Vajalike uuenduste tegemiseks tuleb paigaldada arvutisse uusim ID-kaardi tarkvara ning järgida lehel olevaid juhiseid. Kui tarkvara uuendamisvõimalust ei paku, siis ei pea kaardi sertifikaate uuendama.

Tänase seisuga on kasutuses üle 440 000 uuendamata ID-kaardi, mille sertifikaate ei saa alates juulist uuendada. Pärast 1. juulit on võimalik uuendada ainult neid sertifikaate, mis on väljastatud 2014. aasta oktoobri keskpaigast kuni 2016. aasta märtsini. Eelmise aasta märtsist väljastatud isikutunnistused on juba uute sertifikaatidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles