Põhjanaabrid prognoosivad kesist maasikasaaki

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maasikad turuletil.
Maasikad turuletil. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Külma kevadilmaga olid hädas nii kodumaised kui ka soomlastest maasikakasvatajad ning suurepärast saaki pole tänavu ilmselt loota.

Paar järgmist nädalat on maasikakasvatajatele kriitilised, sest selleaegsest ilmast sõltub, kas maasikasaak tuleb külma kevade kohta tavapärane või jääb suisa kesiseks, kirjutab Yle. Helsingi turumüüjad prognoosivad tänavu masendavat maasikasaaki ning on kahtleval seisukohal, kas suudavadki oma prognoositavate varudega kõigi klientide maasikaisu rahuldada.

Kui tavaliselt on esimesi maasikaid koduaedades saadud jaanipäeva paiku, siis jahedate ilmade tõttu lükkub nende valmimine ilmselt nädala või paari võrra edasi. Kui temperatuur püsib madalal, jäävad maasikad kiduraks. Ka möödunudaastane maasikasaak polnud kiita: Soomes kestis maasikahooaeg kolm nädalat ning selle tulemus oli hinnatõus. Kõige soolasem hind viie liitri maasikate eest oli Soomes 90 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles