Hinnavõrdlus: kui palju maksab ööbimine maailma luksushotellides

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: panthermedia.net / Benis Arapovic

Deutsche Banki hinnavõrdlusest selgub, et kõige kopsakamat hinda tuleb viietärnihotellis ööbimise eest maksta just Euroopa riikides, esiotsas Itaalias, Suurbritannias ja Austrias.

Hindu võrdlevasse raportisse «Mapping the World's Prices» valiti eelkõige hotelliketi Hyatt viietärnihotellide laia voodiga luksustoad, nende puudumisel kõige lähedasemad alternatiivid. Brüsselis võeti valikusse Barsey hotell, Kopenhaagenis D’Angleterre, Helsingis hotell Kamp, Auckland ja Wellingtonis Rydges hotellikett, Oslos ja Stockholmis Grand Hotel jne. Hinnad on valitud novembri keskpaiga seisuga.

Meie lähiriikidest on kõige kulukam ööbida Stockholmi hotellis, sellest kaugel pole ka Moskva ja Helsingi hotellid, kus kahes esimeses tuleb ühe öö eest maksta üle 400 euro, Helsingis üle 300 euro. Soodsaimat luksuslikku majutust pakuvad aga Istanbuli ja Varssavi hotellid.

Eestit ega teisi Balti riike hinnavõrdlusesse ei kaasatud, ent 11.-12. novembri nädalavahetusel saab näiteks Kolm Õde hotellis ööbida 171 euro eest, Telegraafis 175 euro eest, St Petersbourgis 136 euro ja Savoy Boutique hotellis 152 euro eest. Kõik nimetatud on Tallinnas asuvad mainekad viietärnihotellid.

Lätis Jurmalas asuvas Baltic Beach viietärnihotellis maksab ööbimine samal ajal kõigest 80-100 eurot, Riias Royal Square hotellis kehtib sama hinnaklass. Leedus algavad viietärnihotellide hinnad 120 eurost ning jäävad umbes samasse vahemikku nagu Eestiski.

*tabelis hinnad teisendatud USA dollaritest eurodesse; hinnad võivad nimetatud linnades varieeruda

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles