Maasikakasvatajad ootavad mullusest paremat, kuid hilisemat saaki

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maasika välimus tema kasvukohta ei reeda.
Maasika välimus tema kasvukohta ei reeda. Foto: Elmo Riig / Sakala

Sel nädalal võis Kuressaare turul tänavu esimest korda osta Saaremaa maasikaid, mille kilohind on esiti soolane, lausa 12 eurot. Samas tuleb suuremat saaki veel mõnda aega oodata.

Merike Ilvest kasvatab maasikaid 385-ruutmeetrises kiletunnelis, esimesed punased marjad noppis ta juba mai lõpus, kirjutab Meie Maa. Olenemata krõbedast hinnast kadus mitukümmend kilo esimesi maasikaid turulettidelt kiiresti ja suvemarjad tekitasid inimestes elevust.

Valjalas Turjal avamaal maasikaid kasvatav Kristel Paomees tõdes, et pikalt on olnud jahe ja maasikasaak jääb hilisemaks, ilmselt juuli algusse. «Õied olid täiesti mustaks läinud, kui nüüd sealt alt midagi tuleb... Meil ei ole öökülm liiga teinud, elame õnneks merele nii lähedal,» rääkis Paomees. Õitsemise järgi usub ta, et tuleb siiski hea maasikasaak.

Möödunud aastast paremat maasikasaaki ootab ka Alvar Kesküla, kes kasvatab maasikaid Orissaares Tagaverel, avamaal ilma katteloorita. Öökülm tema sõnul imekombel suuremat kahju ei teinud, taimedelt leidis ta vaid mõne musta õie. Esimest saaki prognoosib ta samuti pärast jaanipäeva.

Loe pikemalt Meie Maast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles