Detail, mida kõik tööandjad sinu CVst leida loodavad

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui tööandja ees seisab kõrge virn CV-sid, otsib ta neist vaid kõige olulisemat infot.
Kui tööandja ees seisab kõrge virn CV-sid, otsib ta neist vaid kõige olulisemat infot. Foto: Panthermedia / Shannon Fagan

Tööturg on karm ning nii mõnigi tööandja jõuab sinu CV-le keskenduda vaid sekundite vältel, et see kas kõrvale lükata või alles jätta. Seepärast peab CVs olema esindatud sinu kestev progress.

Paljud armastavad CVs enda kirjeldamisel kasutada sõnu kohusetundlik, motiveeritud, detailidele pühendunud, kirjutab HuffPost. Tõsiasi on aga see, et sama tekst võib olla igas teises, kui mitte lausa igas CVs ning ümara jutu lugemise asemel eelistavad tööandjad pilgu heita su oskustele ja töökogemusele.

Kui tahad tööandjale meelde jääda ja juba pelgalt CV põhjal head esmamuljet jätta, peab ta nägema sinu CVs edukust ja jätkuvat progressi. See tähendab, et CVs peaksid leiduma olulisemad töökogemused ning nende kõrval lühikirjeldused, milline oli ühel või teisel töökohal sinu suurim projekt või saavutus.

Palju oleneb ka sellest, kuidas oma saavutusi kirja panna – välja tuleb tuua olulised detailid, kuid pigem lühidalt kui pikalt. Näiteks on erinevus väidetel «koolitasin edukalt klienditeenindusmeeskonda, et parandada kliendisuhteid» ning «töötasime välja eduka klientidega suhtlemise süsteemi, millega toodi klientidele vastamise aeg alla kahe tunni».

Seega CV ei ole koht, kus peaks oma saavutuste kirjeldamisel tagasihoidlik olema, vaid neid esitlema ja näitama, et oled suuteline suurteks saavutusteks.

Kui sul töökogemusi ja suuri saavutusi veel nii palju nimetada pole, saad CVsse siiski panna kirja koolitused ja vabatahtlikud tegemised, ka põnevamad hobid. Need annavad samuti teavet, et oled aktiivne ning liikumises ja tahad maailmas midagi ära teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles