Jaanipäeval veekogule minnes tuleb päästevest selga panna

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästevestid.
Päästevestid. Foto: Urmas Luik

Jaanipäeval on oluline silmas pidada kõiki ohutusnõudeid, sealhulgas ka veeohutusnõudeid.

Jaanipäev on eestlaste jaoks püha, kus ollakse õues, metsas, tehakse lõket ja minnakse veekogudele. Et jaaniaeg veekogu ääres mööduks turvaliselt, kutsub päästeamet inimesi üles kandma veekogule minnes päästevesti.

Olenemata ujumisoskusest, soost või vanusest, tuleb veesõidukis alati päästevesti kanda. Päästeamet paneb inimestele südamele hoolitseda selle eest, et kõik veesõidukis olevad inimesed päästevesti kannaks. Veesõidukiõnnetused juhtuvad pea alati ootamatult ning paadis päästevesti kandmine peaks olema sama loomulik kui autos turvavöö kinnitamine.

Veekogu ääres viibides tuleks hoida oma sõpradel ja lähedastel silm peal ning kedagi ei tohi purjus peaga vette lasta. Alkoholi mõjul kaob ohutunne ja sellises olukorras minnakse tihti end veekogusse värskendama, ujuma või oma võimeid proovile panema. Päästeamet hoiatab, et alkoholi tarvitanud inimest võivad tabada koordinatsioonihäired, ta ei tunneta veetemperatuuri ning kipub oma ujumisoskust üle hindama. Suuremas seltskonnas on oluline, et oleks keegi, kes suudab oma kaaslastel silma peal hoida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles