Tarbijakaitse- ja maanteeamet uurivad kaebusi Brittoni turvatoolide kohta

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lapse turvatool. Pilt on illustratiivne.
Lapse turvatool. Pilt on illustratiivne. Foto: Panthermedia.net / Wong Sze Fei

Tarbijakaitseamet ja maanteeamet asusid menetlema kaebust Brittoni turvatoolide kohta, kus väidetakse, et toolid ei ole tegelikult turvalised.

Ametid said 5. juunil Brittoni turvatoolide kohta kaebuse kahe etteheitega, kirjutab ERR uudisteportaal. Toolide tootja Speli Baltic OÜ on aga kindel, et toolid vastavad kõigile nõuetele.

«Kasutusjuhendid olid vigased, see oli osa kaebusest. Need on nüüdseks korda tehtud – iseenesest väga positiivne, et nad nii kiiresti reageerisid,» sõnas maanteeameti tehnoosakonna juhataja Jürgo Vahtra.

Teine pool kaebusest puudutas toolide turvalisust – kaebajal oli kahtlus toolide turvalisuse osas ning sellekohane uurimine on maanteeametil veel pooleli. Selle kaebuse osas algatas tarbijakaitseamet menetluse 16. juunil.

Vahtra kinnitusel olid ettevõtte esitatud turvasertifikaadid iseenesest korras, ent ettevõttel palutakse esitada nüüd baasmaterjal, mille alusel turvasertifikaadid väljastati.

Loe pikemalt ERR uudisteportaalist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles