Elektri ülekandetasud odavnevad kodutarbijale septembris

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konkurentsiameti peadirektor Märt Ots.
Konkurentsiameti peadirektor Märt Ots. Foto: Peeter Langovits

Elektri ülekandetasud võivad sügisel paljudele odavneda kuni kümnendiku võrra, sest lisaks Eleringi tasudele peavad oma hindu langetama kodutarbijatele otse jaotusvõrgu teenust müüvad ettevõtted.

Eleringi poolt homseks välja kuulutatud ülekandeteenuste hinna langetamine vähendab septembris koduomanikele laekuvate arvete teenustasude summat rohkem kui kahe protsendi võrra, kinnitas konkurentsiameti peadirektor Märt Ots. «Eleringi hinnalangus ei saabu siiski homme, vaid alles järgmise nädala jooksul, sest nende taotlus laekus meile äsja,» selgitas Ots.

«Nad esitasid maikuus taotluse hinna alandamiseks 4,46 protsendi võrra, kuid konkurentsiamet leidis, et nad peavad langetama rohkem. Praeguseks välja käidud 7,6-protsendiline langetamine on meie läbirääkimiste konsensuslik tulemus, kuid peame selle siiski üle arvutama, milleks kulub mõned päevad aega.»

Elektrilevi poolt kodutarbijatelt võetavatest teenustasudest moodustab Eleringile kuuluv osa ligi kolmandiku. Kuid samal ajal menetleb konkurentsiamet ka jaotusvõrgu ettevõtete uusi hinnakirju, mis sisaldavad omakorda varasemast odavamaid hindu.

«Raha ja intressid on viimasel kolmel aastal vaid odavnenud, mistõttu sisaldab meie praegu kasutatav uus hinnakiri varasemaga võrreldes seitsme protsendi võrra odavamaid hindu,» ütles VKG Elektri juhatus esimees Tarmo Tiits.

«Eleringi hinnalangus tuleb meile üllatusena ja kui see kinnitatakse, siis langevad selle mõjul ka meie poolt lõpptarbijalt küsitavad hinnad.»

Elering teatas täna üllatuslikult, et alandab alates 1. juulist võrguteenuse tariifi 7,6 protsendi võrra, mistõttu korjab oma klientidelt aasta jooksul ligi kuus miljonit eurot vähem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles