Siiri Erala: üks pisiasi

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siiri Erala
Siiri Erala Foto: Peeter Langovits

Sain neljapäeval enne tööpäeva lõppu ühe telefonikõne, mis tõi pähe hulga ärevaid mõtteid.

Kõneleja oli samuti ärevil – oli ta ju avastanud midagi suurt ja ennekuulmatut. Ta oli avastanud võimaluse piiluda salaja teise inimese internetipanka. Heatahtliku inimesena tegi ta esimese asjana kõne pangale, kuid sealt saadud tagasiside helistajat ei rahuldanud. Nüüd oli siis minu aeg kuulata.

Tundus veider ja kahtluseuss puges hinge. On see võimalik?! Proovisin… ja nägingi oma kolleegi rahaseisu, palganumbrit, laenukohustusi. Uskumatu ja tõesti suur asi. Palusin abi asjatundjalt, kes tegi selgeks, et see ei ole kuigi suur probleem, pigem pisiasi, millega tuleb leppida.

Risk on, aga see on nii väike. Sama panga kliendina ei tundunud see mulle siiski väike asi. Kuigi praeguseks peaks võimalus teiste inimeste netipanka sisse piiluda olema kõrvaldatud, ei ole süda päris rahul.

Kas sarnaseid pisiasju, mida pank peab paremaks saladuses hoida, on veel? Kas pank ja virtuaalne raha on ikka nii turvalised, kui olen arvanud? Üks pisiasi võib tekitada hulga suuri küsimusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles