Kasutuna seisnud jalgrattad saavad festivalil uue elu

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgratas.
Jalgratas. Foto: Panther Media/Scanpix

Järgmisel nädalal Illiku laiul toimuva festivali I Land Sound korraldajad kutsuvad inimesi andma ära oma kasutuna seisvaid jalgrattaid, et Orissaare külalised saaksid rattasadulas ümbruskonda avastada.

Selliste jalgrattaomanike leidmiseks kasutasid festivalikorraldajad sotsiaalmeedia abi, vahendab Saarte Hääl. «Kui sul on kuskil kuuri-, keldri-, toa-, esiku-, hoovinurgas seismas üks või mitu jalgratast, mida enam ei kasuta, siis anna endast märku!» julgustas üks festivali organiseerija Merle Antson Facebooki gruppi Hoolin Orissaarest postitatud üleskutses. «Oleme nõus sellele ise järele tulema ja sinu vaeva kergemaks tegema!»

I Land Sound MTÜ juhatuse liikme Paap Uspenski sõnul on üleskutsele reageerinud üllatavalt palju inimesi, rattaid on pakutud koguni Haapsalust ja Pärnust.

Seni toodud ratastest on vaid üksikud olnud sellised, millele piisab õlitamisest ja rehvide täispumpamisest. «Enamus tahavad siiski putitamist – näiteks tuleb jooksu võll vahetada või uued rattad panna,» tõdes Uspenski. Nendeks töödeks on aga festivalikorraldajatel kuldsete kätega abilised.

Loe pikemalt Saarte Häälest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles