Hea vaheldus: «friikartuleid» saab valmistada ka neist köögiviljadest

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Köögiviljad: juurseller, valge redis, redis, pastinaak,varsseller, punane nuikapsas, must juur
Köögiviljad: juurseller, valge redis, redis, pastinaak,varsseller, punane nuikapsas, must juur Foto: Andres Haabu / Postimees

Klassikalised friikartulid on kindla peale minek, kuid vahelduseks tasub oma toidulauale lisada ka teistest köögiviljadest valmistatud tervislikumaid n-ö friikartuleid.

Väljaanne Mashed pakub klassikalistele friikartulitele mitmeid alternatiive.

Näiteks saab friikartuleid valmistada pastinaagist. Selleks tuleb pastinaak koorida, lõigata friikartulite kujuliseks, määrida õliga ja panna 30 minutiks ahju küpsema. Mida suurem on pastinaak, seda maitsvam peaks ta olema.

Samal viisil saab ka nuikapsast friikartuleid valmistada. Nuikapsa küpsetamine toob välja selle magususe ja selleks, et muuta maitset veelgi intensiivsemaks, tasub nuikapsast maitsestada tšillipulbriga.

Juursellerist friikartulite valmistamiseks eemaldage selleri juured ja pealmine koorik. Alles peaks jääma valge ümmargune vili, millest saab välja lõigata friikartuli kujulised tükid. Maitsestage vastavalt eelistustele ja praadige õlis.

Krõbeda parmesanikoorikuga suvikõrvitsa friikartulite valmistamiseks vajad kahte kaussi. Esimesse kaussi vala vahtuklopitud munad, teise kaussi parmesani juust. Kasta suvikõrvitsa viilud esmalt muna sisse ja seejärel parmesani sisse ning aseta need ahju küpsema. Samamoodi saab valmistada friikartuleid ka avokaadost.

Tulles aga igapäevasemate juurviljade juurde, saab maitsvad friikartulid ka porgandist ja peedist, mis tuleb samamoodi piklikeks viiludeks lõigata, määrida õliga, maitsestada ning ahjus küpsetada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles