Ameerika hotellid kuulutasid sõja Airbnb-le (4)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Airbnb.
Airbnb. Foto: JOHN MACDOUGALL/AFP

Majutusasutuste Uberi järjest kasvav populaarsus on sundinud traditsioonilisi hotellikette USAs asuma vastusammudele.

Ameerika hotellide ja majutusasutuste liit otsustas oma hiljutisel koosolekul algatada üldrahvaliku kampaania Airbnb võimaliku laienemise vastu, vahendab New York Times. Nimelt leppisid liidu liikmed kokku, et võtavad selleks kasutusele kõik võimalikud meetmed nii kohalikul, osariigi kui riiklikul tasandil.

Täpsemalt tähendab see, et liidu liikmed hakkavad aktiivsemalt lobima valitsusamentnikke ja selliste uuringute tellimist, mis näitaks ära, et Airbnb keskkonnas majutusvõimaluste pakkujad tegelevad sisuliselt sama teenusega nagu hotellid ja teised majutusasutused, kuid ei järgi seejuures seadusi, mis hotellisektorit reguleerib. «Airbnb vahendab majutuskohti, kuid ei järgi valdkonna regulatsioone,» märkis liidu kõneisik New York Times'ile.

Airbnb, mis on oma tegevusega muutunud järjest suuremaks konkurendiks traditsioonilistele majutusasutustele, lausus kampaaniast kuuldes, et see on vaid märk sellest, et «hotellikartell kavatseb hoida keskklassi kliente hinnapantvangis, et nad saaks enda juurde meelitada ka hinnatundlikumaid kliente».

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles