Kinnisvaraekspert: kaubanduskeskuste nõrgaks kohaks on toitlustusärid

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Söögikoht Arsenali Keskuses
Söögikoht Arsenali Keskuses Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Kaubanduskeskuste probleemiks ei ole mitte nende rohkus ega ka näiline sarnasus, vaid kohati liiga suur keskendumine toitlustusärile, räägib Pindi Kinnisvara ärikinnisvara maakler Antti Undrits. 

«Eesti suuremad kaubanduskeskused on küllalt sarnased ja sellest tulenevalt puuduvad tõsised  konkurentsieelised teiste ees, kuid riskifaktoriks pole mitte ühesugused kinga- ega riidepoed, vaid liiga suured pinnad, mis on antud toitlustajatele opereerimiseks,» rääkis Undrits.

Tema sõnul saab ühel päeval tarbimispidu niikuinii läbi. «Ja kui see juhtub, siis ühe esimese asjana säästavad kodumajapidamised väljas söömise kuludelt, lausus ärikinnisvara maakler.

Ta lisas, et see tähendab omakorda, et kaubanduskeskuste omanikud peavad olema valmis operatiivselt oma kontseptsiooni korrigeerima ning suurtele aladele leidma uue suunaga üürnikud, et nende endi rahavood kannatada ei saaks.

«Lihtsam on muidugi eos valida toitlustajad, kes on ennast juba tõestanud ning on jätkusuutlikud ka käivete vähenemise korral,» märkis Undrits. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles