Amet alustas ravimifirma suhtes väärteomenetlust

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
RS-viirus avastati 1956. aastal.
RS-viirus avastati 1956. aastal. Foto: SCANPIX

Ravimiamet alustas Äripäeva avaldatud artikli ja video peale reedel ravimifirma MSD (Merck Sharpe&Dohme) suhtes väärteomenetlust ning kui selgub, et MSD on rikkunud seadust, võib firmat oodata kuni 32 000 euro ehk poole miljoni krooni suurune trahv, kirjutab Äripäev.

Ravimiameti ravimite osakonna juhataja asetäitja Ott Laius ütles, et amet alustas reedel Äripäevas avaldatud materjali põhjal MSD (Merck Sharpe&Dohme) suhtes väärteomenetlust ravimiseaduse paragrahvi alusel, mis käsitleb ravimireklaami nõuete ning ravimi väljakirjutamise ja müügi kingitustega mõjutamise keelu rikkumist.

Ravimitootjate liit polnud reedel veel oma seisukohta kujundanud. Selle juht Riho Tapfer ütles, et liit tutvub ravimifirma MSD korraldatud ürituse täpsete asjaoludega.

Reedene Äripäev avaldas kirjelduse ja video ravimifirma MSD koolitusüritusest, mis pigem meenutas populaarteaduslikku show’d ning kus osalenud enam kui sajale arstile tehti väljaande hinnangul ajupesu.

«Meie veendumus on see, et tegu oli reklaamüritusega ühe konkreetse ravimi (Nuvaring) tarbeks, aga see oli looritatud koolituse või seminari sildi taha,» rääkis Äripäeva uuriva toimetuse juht Aivar Hundimärgi täna hommikul ETV saates «Terevisioon», vahendab ERR Uudised.

Ajakirjaniku sõnul võib esimest poolt sellest üritusest pidadagi seminariks, sest kolm ettekannet olid neutraalsed ja asjakohased. «Aga siis läks rajuks reklaamiks ära.»

Hundimägi sõnul räägiti küll ravimist, aga ainult kiideti seda ega räägitud ohtudest. Ajakirjanik märkis, et ravimitootja võib arstidele reklaami teha, aga see on seadusega reglementeeritud, kuid neid reegleid MSD Hundimägi sõnul ei järginud ning seetõttu ei tahagi öelda, et tegu oli reklaamüritusega.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles