Graafik: juunis kaotas enim mobiilinumbreid Tele2 (3)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaardirakendusi praegu kasutada ei saa.
Kaardirakendusi praegu kasutada ei saa. Foto: Marko Saarm / Sakala

Tehnilise Järelevalve Ameti (TJA) statistika kohaselt liikus juunis kokku 7988 numbrit, millest 7846 olid mobiiltelefoni- ja 142 tavatelefoninumbrid. Enim võitis numbrivahetusest taas Elisa Eesti, kaotasid nii Tele2 kui Telia Eesti.

Juunis tühistati kokku 7042 numbri teisaldamise avaldust, millest 7014 olid mobiiltelefoni- ja 28 tavatelefoninumbri teisaldamise avaldused, teatas TJA. Nii Tele2 ja Telia kaotasid numbreid, Elisa aga võitis.

Selle aasta esimese poolaastaga on Tele2 alt ära viidud 3073 mobiilinumbrit ja Telia Eesti alt 1225 mobiilinumbrit. Samas Elisa Eesti on nende lahkumiste arvelt võitnud juurde kokku 4301 mobiilinumbrit. 

Tavatelefoninumbrite kategoorias on esimese poolaastaga enim numbreid kaotanud Telia Eesti, nimelt 2003 numbrit. Enim on siingi juurde võitnud Elisa Eesti, täpsemalt 1206 tavatelefoninumbrit. Talle järgneb Starman, kes on esimese poolaastaga juurde saanud 439 tavatelefoninumbrit.

 

Liikunud numbrite arv kajastab reaalsete tava- ja mobiiltelefoninumbrite üleminekut ühe sideettevõtte juurest teise juurde. Liikunud numbrite arvul puudub otsene seos sideettevõttega liitunud või sealt lahkunud klientide üldarvuga, sest ühel kliendil võib olla mitu numbrit, kuid samas üks liitumisleping. 

Samuti ei kajasta numbriliikuvuse statistika kõnekaartide kasutusest ega uute liitumislepingute sõlmimisest ning vanade lõpetamisest tulenevaid muudatusi sideettevõtete klientide üldarvus.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles