Väärtuslikumad aiaelemendid: kena muru ja mõnus puhkeala

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhjapoolsemates riikides peetakse väärtuslikuimaks aiaelemendiks puhkeala.
Põhjapoolsemates riikides peetakse väärtuslikuimaks aiaelemendiks puhkeala. Foto: SCANPIX

Aiaomanike ja kinnisvaramaaklerite hinnangul annavad kinnisvara väärtusele kõige enam juurde korralikult hooldatud muru ja mõnus puhkeala.

Husqvarna tellitud aiandusuuringu järgi tõstab kena aed kinnisvara väärtust ning kõige olulisemad aiaelemendid on selles valguses muru, puhkeala ja kõnniteed. Väärtuslike aiaelementide esikümnesse mahtusid veel dekoratiivsed puud, põõsad ja põõsastikud, hästi hooldatud hekid, ilusad lillepeenrad, vee-elemendid, praktiline kuur ning viljapuud.

Kuigi uuring ei hõlmanud Eestit, võib oletada, et eestlaste jaoks on nimetatud elementidest tähtsaim puhkeala. Uuringu raporti järgi on mõnusa puhkealaga aed, kus einestada, süüa teha ja sõpradega aega veeta, olulisem põhjapoolsemates riikides nagu Rootsi ja Venemaa.

Sarnast aiatüüpi nimetatakse raportis sotsiaalseks aiaks ning just taoliste aedade või aianurkade loomine on ka teiste uuringute järgi viimastel aastatel üha populaarsem. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles