Turgude võrdlus: Riias on kõik soodsam!

Heelia Sillamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kui Tallinna turgudel püsivad hinnad jätkuvalt kõrged, siis lõunanaabrid saavad turu toodangut soetada mõnevõrra soodsamalt. 

Võrreldes Tallinna suuremaid turge Riia turuga tuleb välja, et kõik võrreldavad tooted on Riias soodsamad. Üldiselt pole hinnaerinevus suur ehk hinnad erinevad mõnekümne sendi võrra, kuid on ka märkimisväärseid erandeid.

Näiteks on Nõmme turul Eesti värske kurgi kilohinnaks 1,90 eurot, Riias on kohaliku kurgi kilohind kümme senti soodsam ehk 1,80 eurot. Kilo kodumaiste tomatite eest tuleb Nõmme turul välja käia 3,50 eurot, Riias aga 3 eurot. Maasika kilohind jääb nii kõigil Tallinna suurematel turgudel kui Riias viie euro kanti.

Märkimisväärselt odavamad on Riias aga kukeseened ja roheline sibul. Soodsaima kilohinnaga kukeseened võib leida Tallinnas Nõmme turult 16 euroga, Riias saaks kilo kukeseeni kuus eurot soodsamalt ehk kümne euroga. Ka küüslaugu hind on Riias mitu korda soodsam, kui Nõmme turul maksab kilo küüslauku kaheksa eurot, siis Riias maksab küüslaugu kilo vaid kolm eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles