Kasulikud nõuanded, kuidas telefoniaku kestvust pikendada

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nutitelefon on ärireisidel oluline kaaslane, seda nii kontoritööl silma peal hoidmiseks, jooksvate reisiasjade korraldamiseks kui ka lähedastega suhtlemiseks.
Nutitelefon on ärireisidel oluline kaaslane, seda nii kontoritööl silma peal hoidmiseks, jooksvate reisiasjade korraldamiseks kui ka lähedastega suhtlemiseks. Foto: Unsplash

Kellelegi ei meeldi, kui nutitelefoni aku saab kõige ebasobivamal hetkel tühjaks. Siiski on mõned nipid, mida kasutusse võtta, et äpid ja muud rakendused niivõrd akut ei koormaks.

Telefonifirma Three seadmeekspert Brendan Arndt annab news.com.au vahendusel nõuandeid, kuidas aku kestvust veidi pikendada. Üks olulisemaid soovitusi on tegelikult see, et telefoni ei tohiks üleöö laadima jätta, sest see tekitab akule pigem lisastressi ega võimalda sellel täismahus töötada. Telefoni tuleks laadida pigem lühemate perioodide kaupa, kui jätta see terveks ööks laadima ja riskida ülekuumenemisega.

Veel nõuandeid:

  • Mõned telefonid, näiteks enamik Samsungi ja Huawei mudeleid võimaldavad muuta ekraaniresolutsiooni madalamaks, mis ühtlasi säästab mõnevõrra akut.
  • Lülita välja rakendused, mida sa otseselt ei vaja, näiteks GPS. Lülita seadmes sisse battery saving mode ehk säästlik akukasutus.
  • Kui telefon muutub kuumaks, tarbib see ka rohkem energiat. Vahel juhtub see siis, kui oled pannud telefoni laadima ning mängid ise selles samal ajal mänge. Lase seadmel veidi puhata ning maha jahtuda.
  • Enamiku nutiseadmete ekraani heledus on sätestatud väga erksaks, samas kui ka 60–70-protsendilise ekraaniheledusega ei ole sul ilmselt keeruline telefoni käsitseda. Ekraani heleduse vähendamine võib juba märkimisväärselt akut säästa.
  • Vähenda aega, mil telefon läheb puhkerežiimile ehk ekraanipilt kustub. Selle võiks sätestada näiteks 15–30 sekundile. Kui telefoniekraan muutub kiiremini ebaaktiivseks ajal, mil sa seda ei kasuta, võib ka see aidata pisut akut säästa.
  • Akut kulutavad ka pidevad teavitused sotsiaalmeedias, eriti siis, kui sisse on lülitatud vibreeriv või heliga märguanne. Kui telefoni pidevalt näpid ja sotsiaalmeedia kontosid sirvid, ei ole tegelikult eraldi teavitusi vajagi ning võid telefoni reaalse kasutamise ajaks heli ja vibratsiooni välja lülitada.
  • Enamikus telefonides leidub ka vaikimisi installitud või ammu ununenud äppe, mida sa ei kasuta või millest pole kuulnudki. Aeg-ajalt võiks telefonis puhastust teha ning kõik ebavajalik ära kustutada. Sama kehtib piltide ja videote puhul, mis pole hästi välja tulnud.
  • Kui oled aku kestvuse pärast pidevalt mures, hangi endale akupank, mis ei maksa just hingehinda, ent tagab selle, et telefon keset päeva pilti taskusse ei viska.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles