Peagi pole Saksamaal, Austrias ja Šveitsis töötamiseks luba vaja

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestlastest tööotsijatele avanevad maist Saksamaa, Austria ja  Šveitsi.
Eestlastest tööotsijatele avanevad maist Saksamaa, Austria ja Šveitsi. Foto: SCANPIX

Kolme nädala pärast ehk alates esimesest maist pole eestlastel enam Saksamaal, Austrias või Šveitsis töötamiseks vaja tööluba.

Töötukassa EURES teenusejuht Marta Traks rääkis Vikerraadio hommikuintervjuus, et huvi välismaal töötamise vastu on eestlaste seas kõrge, kuid kõik huvi üles näidanud inimesed välismaale ei lähe. Pigem uuritakse, kust üldse tööd otsida, kuidas käib kandideerimine ja muud sarnast.

Kuna eestlastele peagi avanevatest riikidest on suurim Saksamaa, siis võib oodata, et selle vastu tuntakse ka kõige enam huvi. Praegu Traksi sõnul siiski järjekorda ukse taga pole.

Ta märkis siiski, et Saksamaale tööle mineku puhul peab kindlasti oskama saksa keelt ja olema valmis veidi teistsuguseks, põhjalikumaks kandideerimisprotsessiks.

Neile, kes Saksamaale, Austriasse ja  Šveitsi mineku vastu tõsisemalt huvi tunnevad, korraldab EURES lähiajal ka spetsiaalsed teabepäevad. Need toimuvad veel sel nädalal Tallinnas, Tartus ja Pärnus.

Seda, et välismaal praegu tööd on, kinnitab Traksi sõnul pakkumiste arv EURESi töövahendusportaalis. Seal on üle miljoni pakkumise ning nõutud on nii kõrgelt haritud spetsialistid nagu arstid ja insenerid kui ka lihttöölised.

Saksamaa-Austria-Šveitsi teabepäevad

  • 12. aprill kell 13:00-16:00 – Tallinn (Õpetajate Maja, Raekoja plats 14)
  • 13. aprill kell 13:00-16:00 – Tartu (hotelli London konverentsisaal, Rüütli 9)
  • 14. aprill kell 11:00-14:00 – Pärnu (keskraamatukogu, Akadeemia 3)
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles