Suur hinnavõrdlus: juuli ostukorvi hinda tõstab kallinenud alkohol (4)

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Augustikuu ostukorv osutus kalleimaks Selveris.
Augustikuu ostukorv osutus kalleimaks Selveris. Foto: Tairo Lutter

Kui igapäevakauba, nagu piima- ja lihatoodete, kuivainete ning puu- ja juurviljade hinnad poodides väga suuresti ei erine, siis pärast aktsiisitõusu tekivad käärid just lahja alkoholi hinnas, mis kuulub samuti nii mõnegi eestlase igakuiste ostude hulka.

Juulikuu kalleim ostukorv on Coopi ees napilt Selveril, kus praegu käib küll Laadapäevade kampaania, ent meie ostukorvi toodete hulgas kajastuvad vaid vähesed allahindlused. Coop paistab seekord silma sellega, et 38st meie ostukorvi kuuluvast tootest ei ole mitte ükski müügil soodushinnaga, isegi mitte Säästukaarti kasutades. Ka Rimis oli hindade võrdlemise ajal parajasti sooduskampaania Tudish Piip, ent soodushindadega tooteid leidub ostukorvis vaid üksikuid. Rimi kaart annab ostukorvile 50 senti soodustust tomatite ja arbuusi hinnalt.

Soodsaim ostukorv on nagu varasematelgi hinnavõrdlustel Grossi poes, kust võib leida soodsaima hinnaga piimatooteid, kohvi ning värskeid puu- ja juurvilju. Kuigi ka Maximas leidub seekord eriti palju just puu- ja juurviljade kampaaniapakkumisi, on lõpparvestuses Grossi ostukorv Maxima omast ikka ligi viie euro võrra odavam. Hinnavahe kalleima ja odavaima ostukorvi vahel on aga lausa 11 eurot.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles