Hinnavõrdlus: herne tootjahind on aastaga kahekordistunud

Heelia Sillamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: KAMILLA SELINA LEPIK/Sakala

Turumüüjate sõnul on selle aastane saak niru ning hinnad võrreldes eelmiste aastatega märkimisväärselt kõrgemad, mida toetab ka Eesti Konjunktuuriinstituudi statistika.   

Võrreldes eelmise aastaga on kartuli ja köögiviljade tootjahinnad Eestis märkimisväärselt tõusnud. Kõikide saaduste tootjahinnad on sel aastal kõrgemad kui eelmisel aastal ning hinnad erinevad paarikümne sendi kuni paari euro võrra.

Suurimat muutust on näha herne hinnas. Kui mullu juunis oli herne keskmiseks tootja kilohinnaks 2,71 eurot, siis sel aastal on hind pea kahekordne ehk 5,30 eurot. Küüslaugu hind on tõusnud ühe euro võrra, eelmise aasta juunis oli selleks 4,75, sel aastal juba 5,75 eurot.

Kõige stabiilsemana on püsinud peakapsa hind, mis on 28 eurosendi pealt tõusnud 30 eurosendi peale. Märkimisväärset muutust pole märgata ka porgandi ja peedi hinnas, mullu juunis oli nii porgandi kui peedi kilohind 0,21 eurot, sel aastal vastavalt 0,27 ja 0,30 eurot. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles