Lahja alkoholi hinnatõusu on poodides tunda lähinädalail

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kuigi lahja alkoholi aktsiis tõusis juba 1. juulil, ei kajastu see veel kõigis hindades, sest poed on hoolsalt alkoholivarusid kogunud. Reaalsuseks saab see aga õige pea.

Kuigi aktsiisitõusu mõju on veel vara hinnata, tabab suurem hoop ilmselt Läti piirile lähemal asetsevaid kauplusi, sest mida kõrgemad on hinnad Eestis, seda tõenäolisemalt saab piirikaubandus veelgi rohkem hoogu juurde.

Rimi kommunikatsioonijuht Katrin Bats ütles, et alkoholiaktsiisi mõju hakkab tõesti kauplustesse jõudma ning peagi tõuseb ka nende poeketis lahja alkoholi hind. «Neis Rimi kauplustes, mis paiknevad lõunanaabritele lähemal, on alkoholimüük juba eelmise aasta detsembrist languses,» tõdes Bats, lisades samas, et lahja alkoholi aktsiisi mõjust poelettidel on siiski veel vara rääkida. «Aga küllap see oma mõju avaldab. Hetkel on näiteks Valga Rimi kaupluse alkoholimüük võrreldes aasta varasemaga poole väiksem,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles