Kortermajad võivad digisageduste muutmisel kanalitest ilma jääda

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Televiisor.
Televiisor. Foto: SCANPIX

Pärast tänast, kui Eesti neli tasuta telekanalit hakkavad Lõuna-Eestis tööle uutel sagedustel, ei pruugi kortermajade elanikud neid kanaleid esialgu üldse näha.

Kui tavaantenniga kodudes tuleb digiboksis või digiteleris ETV, ETV 2, Kanal 2 ja TV3 nägemiseks teha uus kanaliotsing, siis kortermajade ühisantennisüsteemides võib olla vajalik kanalipõhiste võimendite ümberseadistamine, kirjutas Õhtuleht.

Telekanaleid edastava firma Levira teatel tuleb kortermajade elanikel minna maja antennisüsteemi hooldava ettevõtte jutule, kui ühisantennisüsteemiga ühendatud digiboks või digiteler pärast uut kanaliotsingut tasuta levivaid Eesti telekanaleid üles ei leia.

Eesti kanalitest ilmajäämine ohustab teleriomanikke Tartu-, Jõgeva-, Põlva-, Viljandi-, Valga- ja Võrumaal.

«Põhjus on, et madalam sagedus levib paremini ja kaugemale, ning see on oluline digilevi parandamise seisukohalt ja tehniliselt polnud võimalik madalaimat sagedust kasutusele võtta kohe analoogtelevisioonist loobumise järel,» selgitab Levira kvaliteedijuht Piret Rumm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles