Soomes lõpetatakse teisipäevane postiteenus

Heelia Sillamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES

Soome rahvuslik posti teenusepakkuja Posti teatas, et nad lõpetavad kirjade, reklaamide ja ajakirjade kohale toimetamise teisipäeviti. 

Muutused jõustusid kuu aega pärast seda kui Soome seaduseandjad hääletasid Postiseaduse reformi poolt, vahendab yle.

Posti sõnul saadetakse teisipäeviti nädala lõikes kõige vähem kirju ja seetõttu otsustasid nad selle pealt kulusid kokku hoida.

Postiteenus teisipäeviti täiesti katki ei jää, nimelt jätkub valitud ajalehtede kohale toimetamine. Kirju ja pakke, mis vajavad allkirjastamist,  on endiselt ka teisipäeviti võimalik postkontorist kätte saada.

Turkka Kuusisto, Posti asepresidendi sõnul, on logistikakulude jaotamine eriti oluline klientidele, kes saadavad suurtes kogustes meile ja pakke.

«Selle uuendusega saame oma ressursse koondada päevadele, millal on rohkem posti, mida kohale toimetada,» ütles Kuusisto.

Ettevõtte sõnul on muutused kooskõlas postiseadusega. Eelmisel kuul nõustusid Soome seaduseandjad postoseaduse reformiga, mis lubab posti kohale toimetada vaid kolmel korral nädalas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles