5 nippi, mis aitavad vihatud töökohal vastu pidada

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Vihatud töökohalt lahkumine ei ole alati finantsiliselt või väheste tööpakkumiste tõttu võimalik ning sellises olukorras tuleb leida viisid, kuidas töökohaga vähemalt teatud perioodiks leppida. 

Lifehack.org tõi välja viis nippi, mis võivad vihatud töökoha meeldivamaks muuta.

Ole tänulik, et sul on töö – kuigi see kõlab klišeena, tasub tööl olles endale meelde tuletada, et maailmas on miljoneid töötuid inimesi, kes vahetaksid sinuga kohad iga kell.

Ole oma ülemusega aus – ülemusega põhjustest, miks sa oma tööga rahul pole, rääkimine, võib kaasa aidata olukorra paremaks muutumisele. Paljud ülemused on sellises olukorras nõus töötajatele vastu tulema, sest nad ei soovi neist ilma jääda. Isegi kui probleemi peamiseks põhjuseks ongi sinu ülemus, tasub delikaatselt sellel teemal temaga vestelda - avatud ja sõbraliku suhtumisega saab lahendada enamiku probleemidest. 

Proovi muuta töökeskkonda lõbusamaks – professionaalne suhtumine töösse ei tähenda seda, et sa peaksid tööpäeva mööda saatma surmtõsiselt. Leia puhkepausidel endale töökaaslaste näol uusi sõpru, kellega nalju ja päeva jooksul juhtuvaid humoorikaid juhtumisi jagada.

Muuda oma töökoht kodusemaks – kui sa töötad kontoris, annab väikeste esemete lisamine töölauale, sulle päeva jooksul positiivseid emotsioone juurde. Lisa enda lauale pilt lähedastest ja osta endale mõni taim, mille eest tööl hoolt kanda.

Sea endale eesmärgid – uute eesmärkide seadmine ning enda paremaks muutmine aitab taastada motivatsiooni ka vihatud töökohal. Eesmärgid võivad olla lihtsad, näiteks kui hommikune meilide lugemine võtab sul hommikuti liiga kaua aega ja selle tõttu ei jõua sa ka teiste asjadega õigeaegselt valmis, sea endale eesmärgiks tulla tööle pool tundi varem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles