Piinarikas päev praamijärjekorras: 8 tundi kuumuses ootamist (13)

Marian Võsumets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järjekord Heltermaa sadamas
Järjekord Heltermaa sadamas Foto: Reisija

Hiiumaalt mandrile pääsemiseks tuli reisijatel eile varuda tavalisest rohkem kannatust, sest põhilaeva rikke tõttu ei toimunud broneeringuta autojärjekorras pea mingit liikumist.

TS Laevad kinnitas Postimehele täna hommikul, et parvlaeva Tiiu asemel liiklema pandud Regula on esimesest palju väiksem, mistõttu järjekorrad venisid. Parvlaev Tiiu eemaldati liinilt reede pärastlõunal juhtimisseadme rikke tõttu.

Et samal ajal leidis Hiiumaal Kõrgessaares aset elektroonilise muusika festival Kalana Saund, mis tõi kohale palju rahvast nii pealinnast kui mujalt, venisid järjekorrad tavapärasest veelgi pikemaks. Kui esimesed tõrked tekkisid juba reede pärastlõunal festivalile minnes, siis tagasitulek oli broneeringuta autoreisijatele tõeline katsumus.

Järjekord Heltermaa sadamas
Järjekord Heltermaa sadamas Foto: Reisija

«Jõudsime sadamasse kella 15.00 paiku ning märkasime megapikki toidu- ja joogijärjekordi,» jagas muljeid autoga festivalikülastaja, «siis kuulsime, et lootust praamile saada on kell 23.30.»

«Sadama kohvik ja baar on lahti nii kaua kuni reisijaid jagub ning näha oli, et neile oli see väga raske päev,» lisas reisija.

«Sadamasse jõudes sai elavast järjekorrast peale umbes kaks autot korraga,» ütles Postimehele teine festivalikülastaja, «inimesed pidasid Heltermaa sadamas piknikke, mängisid kaarte, autodel uksed-aknad lahti. Muud võimalust polnud.»

TS Laevade turundusspetsialisti Triin Rumi sõnul oli sellega arvestatud ning nõnda lisatigi öösel kell 1.00 lisareis Regulaga, nii et ühelgi mandriinimesel ööd Hiiumaal veeta ei tulnud.

«Aga see meeletu kuumus ja festivali järellainetus oli paras katsumus,» kirjeldas ootamist kolmas festivalikülastaja.

Praamijärjekord
Praamijärjekord Foto: Reisija

TS Laevad hoiatas eile reisijaid ka selle eest, et planeeritud väljumiselt võivad maha jääda ka broneeringuga reisijad, sest Regula mahutab autosid kolmandiku võrra vähem kui tehnilisega rikkega liinilt kõrvaldatud Tiiu.

Festivalitajad ei lasknud end pikkadest järjekordadest häirida, ent nii mõnigi sotsiaalmeediapostitus oli kantud soovist viimaks ometi mandrile jõuda.

Praamijärjekord
Praamijärjekord Foto: Instagram
Praamijärjekord
Praamijärjekord Foto: Instagram

Leidus ka neid, kes olid Hiiumaale ja festivalile saabunud lennukiga. Kommunikatsioonibüroo PR Partner projektijuht Raigo Jahu põhjendas Postimehele lennuki kasuks otsustamist just praamijärjekordade vältimise soovist.

«Lennuki kasuks otsustasime seetõttu, et sellega saab Hiiumaale kõige kiiremini ja ajaliselt sobisid lennuajad hästi. Nii saime reedel tööpäeva lõpus lennukile minna ja esmaspäeva hommikul ka õigel ajal tööle jõutud,» sõnas Jahu.

«Lennupiletid ostsime kaks-kolm nädalat tagasi, sest suvisel ajal on lennukid välja müüdud ja viimasel hetkel pileteid ei saa. Kui me ei oleks lennupileteid saanud, siis oleksime praamijärjekorras oodanud. Möödunud aastal oli mul võimalus oodata praamijärjekorras, see kestis küll kolm tundi, aga seltskond oli tore ja tee ääres müüdi häid burgereid,» kirjeldas ta.

Parvlaev Regula jääb liini teenindama kuni Tiiu kordasaamiseni. Tiiu ei saa reisijad vedada alates reedest, kui alus puudutas Heltermaalt Rohukülla sõites juhtimisseadmete rikke tõttu merepõhja. Liini opereeriva TS Laevade pressiesindaja Sirle Arro sõnul tehakse alusele tuukriülevaatus.

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles