Head isu! Need maitsvad lisandid sobivad pannkookide peale

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Igaühel on oma kindel stiil, kuidas pannkooke teha ja millega serveerida.
Igaühel on oma kindel stiil, kuidas pannkooke teha ja millega serveerida. Foto: Panthermedia / Edyta Guhl

Pühapäevahommikusi pannkooke nauditakse paljudes maailma paikades – ameeriklased söövad neid vahtrasiirupiga, eestlased moosiga. Paraku on mõlemad lisandid suhkrurikkad, kuigi koogid küpsetatakse samuti magusad.

Portaal The List pakub välja tervislikumaid, ent samamoodi maitsvaid lisandeid, mida süüa koos pannkookidega.

Maapähklivõi. Kui tegu on ilma lisandideta (suhkur, palmiõli jm) pähklivõiga, on see mõnusalt rammus, ent samas tervislikest rasvadest ja valkudest pakatav amps, mida pannkoogile määrida.

Pähklid. Neid võid lisada nii purustatult koogitainale kui ka puistata valmis koogi peale. Pähklid annavad kookidele juurde maitset, samuti kiudaineid, valku ja rasva. Parimad valikud pannkoogile on mandlid, pistaatsiapähklid ja kreeka pähklid.

Kreeka jogurt. Valgurikas jogurt koos näiteks lusikatäie moosi või mee või natukese kaneeliga sobib pannkookide lisandiks imehästi.

Kodujuust. Seda saab samuti vastavalt oma soovile maitsestada ning koos pannkookidega süüa. Näiteks saab kodujuustule lisada pisut pähkleid ja seemneid, aga miks mitte samuti moosi või kaneeli.

Tahini valmib seesamiseemnetest.
Tahini valmib seesamiseemnetest. Foto: Panthermedia / Martina Kovacova

Värsked marjad ja puuviljad. See on kindla peale minek, sest pole kuigi palju puuvilju, mis pannkookide juurde ei sobiks, samas kui suhkrurikkast moosist on need märksa tervislikumad. Siin võid lasta fantaasial lennata ning puistata kookidele maasikaid, mustikaid, murakaid, melonit, kiivit, õunu jpm.

Küpsetatud puuviljad. Kui sul on rohkem aega, sobib pannkookide kõrvale ka näiteks grillitud banaan või ahjus küpsetatud õun – mõlema tekstuur on kuumutades kreemjamaks ja hõrgumaks muutunud. Kui puuvilju magusainetega nagunii maitsestad, siis võiks pannkoogitaina sees suhkruga pigem kokku hoida.

Tahini. Tahini ehk seesamiseemnetest pressitud pasta on huvitav vaheldus, millega saad samuti kookidele toiteväärtust lisada.

Pošeeritud muna. Kui valmistad soolaseid pannkooke, siis kalorsuse ja toiteväärtuse poolest üsna hea lisand neile on hoopiski pošeeritud muna – proovi ja sa ei kahetse.

Loe ka Postimehe lugejate soovitusi, mida armastavad nemad oma kodus valmivatele pannkookidele lisada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles