Puust ja punaseks: neil põhjustel meelitad rohkem sääski ligi

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alkohol paneb sääsed tuigerdama.
Alkohol paneb sääsed tuigerdama. Foto: Panther Media/Scanpix

Vahel tundub, et mõni inimene on sääskede eriline meelisobjekt ning tegelikult ongi neil tüütutel putukatel oma eelistused, kelle verd meelsamini imeda.

Business Insider vahendab viit peamist põhjust või käitumisviisi, miks sääsed tikuvad mõnele inimesele rohkem ligi kui teisele.

Hingeldamine – suurema kehakaaluga inimesed ning ka rasedad naised hingavad sagedamini välja süsinikdioksiidi, mida haistavad ja mis meelitab kohale just emaseid sääski.

Higistamine – sääski meelitab ka higis sisalduv piimhape, mistõttu on tõenäoline, et nad tulevad tüütama just treenivat või füüsilist tööd tegevat inimest.

Õlle joomine – uuringutega on leitud, et sääsed maanduvad sinu peal tõenäolisemalt just siis, kui oled õlut joonud. Miks õlu neile atraktiivne on, pole aga teada.

Veregrupp – 0 veregruppi omavad inimesed maitsevad sääskedele lihtsalt rohkem.

Rasedus – Eestis ringi lendavatesse sääskedesse see küll eriti ei puutu, ent malaarianakkust kandvad sääsed hammustavad naist kaks korda tõenäolisemalt juhul, kui ta on rase. Seega tuleks rasedatel välisriikides reisides üsna ettevaatlik olla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles