Eurokasutajate tüübid 2: kõva raha hindajad

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euro kui kõva raha hindajad on nüüd varasemast kokkuhoidlikumad.
Euro kui kõva raha hindajad on nüüd varasemast kokkuhoidlikumad. Illustratsioon: Lennart Rikk

37 eurokasutaja süvaintervjuu abil selgitas krediidihaldusfirma Lindorff välja viis eurokasutajate tüüpi. Allpool kirjeldus euro kui kõva raha hindajatest, kirjeldusele on lisatud ka soovitused paremaks toimetulekuks.

Kõva raha hindajad

See on grupp inimesi, kellel on euroga ka varem kokkupuuteid olnud ja kellel on juba teadmine, et euro on kõva raha - 16 korda kõvem kui kroon. See teadmine suunab käitumist hoopis kokkuhoiu ja konservatiivsuse suunas. Nii selgus pilootuuringust, et kui varem peeti ühe asja eest kroonide letile ladumist loomulikuks, siis eurodega ollakse sama asja puhul  hoopis kokkuhoidlikumad. Näiteks võiks tuua ühe vastaja kirjelduse juuksurisalongist: «…kui varem jätsin alati kümme protsenti jootrahaks, siis nüüd keerutasin viieeurost käes ja tundus liiga palju olevat ära anda. Kui hiljem mõtlema hakkasin, siis kroonides oleksin oluliselt rohkem andnud. Olen harjunud, et euro on kroonist ikka hulga kõvem raha.»

Soovitus

Sellele grupile pole ilmselt vaja rahaga arukat ümberkäimist meelde tuletada, sest pisuke konservatiivsus rahaasjades tuleb pigem kasuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles