Maailmas enimmüüdud õllest pole paljud kunagi kuulnudki

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiinlanna Snow õlut joomas.
Hiinlanna Snow õlut joomas. Foto: Nir Elias/Reuters/Scanpix

Maailmas enimmüüdud õlle tiitel kuulub Hiinas populaarsele Snow-nimelisele õllele, mis napsas esikoha Bud Light õlle ees juba 2008. aastal ning hoiab seda tänini.

Kuna õlut müüakse laialdaselt Hiinas ja teistes Aasia riikides, siis ongi see enimtuntud seal ning mujal maailmas suhteliselt tundmatu. Samas on seda müügil muuhulgas ka Ameerika alkoholipoodides, vahendab Fox.

Kuidas maailma populaarseim õlu aga maitseb? Portaal Fortune kirjutas mullu, et tegu on unustamatult kahvatu maitsega laagriõllega, mis joojas suurt elamust ei tekita. Saidil Beeradvocate on kasutajad selle hinnanud viiepallisüsteemis keskmiselt 2,28 punkti vääriliseks ega näi sellest suures vaimustuses olevat.

Snow õlu.
Snow õlu. Foto: Business Insider/Tootja foto

Ühe jooja tagasiside on järgmine: «Jõin seda Pekingi kohalikus restoranis. See on 500-milliliitrises rohelises pudelis ning serveeritakse klaasis. Jook on selge ja kuldkollane, selles oli sõrmeotsa jagu vahtu. Lõhn oli vesine, ent kerge odraaroomiga. Maitse jääb samuti vesiseks, see maitsebki nagu odravedelik kerge magususega. Üldiselt üsna kehv õlu, mis täidab samas oma eesmärki, kui soovid juua midagi, mis poleks vesi, kuid maitseb nagu vesi.»

Teine hindaja märgib: «Mõnda õlut ostetakse sellepärast, et see maitseb hästi, teist aga soodsa hinna pärast. Snow kuulub Hiinas sellesse teise kategooriasse.»

Augustikuu esimesel reedel ehk täna tähistatakse rahvusvahelist õllepäeva.

Loe ka:

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles