Vahva tööpakkumine: põhjanaabrid värbavad hiidpandade hooldajaid

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiidpanda.
Hiidpanda. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix

Lääne-Soomes Ähtäri loomapargis pakutakse tööd pandakarude hooldajatele, kes saavad põhjaliku väljaõppe muuhulgas Hiinas.

Detsembri algul valmivasse Ähtäri loomapargi pandamajja otsitakse soome ja inglise keele oskusega hooldajaid, kes oleksid valmis väljakutseteks ja iseseisvaks tööks, vahendab Yle uudisteportaal Ilta-Sanomati.

Kandidaatidelt oodatakse meeskonnatöö oskust, paindlikkust ja muuhulgas isegi teadmisi klienditeenindusest. Tulevased pandamaja töötajad oleksid vastutavad hiidpandade esmase hooldamise ja võimaliku ravi eest ning tegeleksid ka muude jooksvate ülesannetega loomaaias.

Töö sisaldab endas ka kuus kuus kestvat praktikaprogrammi, kus õpitakse selgeks hiidpandade hooldamise põhimõtted, omandatakse vajalikud meditsiinilised teadmised ning loomakasvatuse alusteadmised. Osa programmist viiakse läbi Hiinas.

Loomaaia personal külastas hiljuti samuti Hiinat, et täpsustada hiidpandade Ähtärisse toomise projekti põhimõtteid, mis lepiti kokku aprillikuise visiidi ajal. Pandad transporditakse Soome tõenäoliselt selle aasta lõpul vahetult enne pandamaja avamist.

Kuna kandideerimine lõpeb 18. augustil, peaksid huvilised soovi avaldamisega kiirustama. Eelistatud on kandidaadid, kellel on juba olemas kogemus loomadega töötamisel ja nende eest hoolitsemisel.

Ähtäri loomapark on esimene looduslik loomaaed Soomes. See asutati 1973. aastal ning praegu elab pargis 65 loomaliiki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles