Hea teada: kuidas säästa sülearvuti akut

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sülearvuti. Foto on ilustratiivne.
Sülearvuti. Foto on ilustratiivne. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Aku võib oluliselt sülearvuti kasutamisvõimalusi piirata, kui sul seda kuskil parajasti laadida pole. Et sellises olukorras maksimaalset akukasutust saavutada, proovi järgnevaid nippe.

Paljud arvutimudelid on vaikimisi seadistatud selliselt, et ekraani heledust vähendatakse automaatselt, kui laadimiskaabel eemaldada, kirjutab tehnoloogiaportaal Geenius. Siiski tasub arvuti seadete alt vaadata, kuidas on arvuti määratud akul töötades käituma ja vastavalt sellele ka muudatused teha. Aku säästmiseks on mõistlik maha keerata ka klaviatuuri taustavalgustus, kui selle kasutamine hädavajalik pole.

Enamikul arvutitel on säästurežiim olukordadeks, kus on vajalik võtta akust maksimum. Jällegi tasub seadete alt piiluda, kuidas rüperaal käitub ilma laadimiskaablita ning vajadusel seda muuta või sisse lülitada.

Aku kasutust aitab pikendada ka nende rakenduste ja protsesside sulgemine, mis taustal toimetades palju ressurssi röövivad. Suurt akumahtu tarbivad veebilehitsejad ehk mida rohkem on seal avatud aknaid, seda enam energiat kulub.

Oluliselt energiat tarbib ka igasugune sisse lülitatud andmeside. Kui sa Bluetoothi ühendust ei kasuta, pole vaja seda aktiivsena hoida. Sama kehtib ka Wi-Fi võrguga.

Loe lähemalt Geeniusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles