Miks ei tasu samu jalanõusid mitu päeva järjest kanda?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nahkkingad.
Nahkkingad. Foto: Panthermedia / Elnur Amikishiyev

Et jalanõud püsiksid pikka aega korralike ja puhastena, ei ole eriti mõistlik üht paari jalatseid mitu päeva järjest kanda, sest nii ei saa need piisavalt puhkust.

Jalanõusid, eriti kvaliteetsest nahast jalatseid kandes imbub tahes-tahtmata nende sisse ka higi, mida palja silmaga ei pruugi näha, kirjutab Business Insider. Seepärast on igapäevase kandmise asemel oluline anda jalatsitele aega kuivada ning oma tavapärane kuju tagasi võtta, sest vaid nii saad nende eluiga pikendada.

Kui kandjal pole aega jalatsitele puhkust anda, siis hakkavad higist läbi imbunud nahkjalanõud ajapikku kaarduma ning oma õiget kuju kaotama, pikema aja möödudes muutuvad aga räpaseks ning hakkavad haisema. Seega võiks võimalusel soetada ka teine paar hooajalisi jalanõusid ning nii vahelduse kui ka jalatsite pikema eluaja heaks neid päev-päevalt vahetada.

Nahkjalatsite tarbeks on kasulik soetada ka spetsiaalne jalatsikuivati, mis imab neist kiirelt igasuguse niiskuse välja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles