PÕHJALIK ÜLEVAADE: Tagasi kooli – mida ja milliseid asju osta?

Sisuturundus
, reklaamartiklite toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Apollo

Suvi hakkab tasapisi läbi saama ning koolialgus pole enam mägede taga. Veel enne uut õppeaastat tuleb paljudel lapsevanematel ja kooliõpilastel teha ettevalmistusi algavaks kooliaastaks. Lapse kooli saatmine põhjustab sageli stressi ka lapsevanematele - tundub, et laps vajab kõike, mida parasjagu poodides pakutakse. Siinkohal tuleb appi Apollo raamatukauplus ja e-pood, mille tootevalikust leiad algavaks kooliaastaks kõik vajaliku - koolikotist päevikuni, pliiatsitest pintsliteni. Selleks, et kõik sujuks plaanipäraselt ning midagi ei ununeks, on Apollo koostanud koolikaupade nimekirja, mille leiad kõikidest Apollo kauplustest. Vaatame üle allolevad soovitused, et leida just see õige, kvaliteetne ja vastupidav toode. 

Kuidas valida seljakotti?

Kuna kooliaasta on pikk, on soovitatav investeerida kvaliteetsesse kaupa, sest enamasti ei pea odavamalt saadu kaua vastu. Seljakott on kooli mineva lapse puhul tähtsaim ost. Koolikoti roll on mahutada õpikute virn ja koolitarbed ning seejuures ei tohiks kandja seljale liiga teha. Seljakoti valimisel on oluline jälgida, et kott ei tohiks olla lapse kehast laiem, selja- ja õlaosa võiksid olla polsterdatud, õlarihmad peaksid olema reguleeritavad - nõnda saab laps ka kasvades koolikoti parajaks reguleerida. Apollost saab sel koolihooajal osta mitmete erinevate tootjate koolikotte ja ranitsaid. Lisaks leidub ka üleõla- ja arvutikotte. Apollo soovitab ka see aasta HERLITZilt, kelle toodang on klientidele juba üsna tuttav oma ergonoomika, kerguse ja hea kvaliteedi poolest. Viimaste aastate parimaks sarjaks peetakse BE BAG AIR-i, mille suureks plussiks on lisaks kõigele muule õlarihmade kõrguse reguleermisvõimalus. Koolikottide valikus on endiselt ka soodsama hinnaklassi Chartersi koolikotid. Chartersi koti kõrvale tulevad lisaks müüki ka HAMA koolikotid.

Raamatupaber, kilekaaned, kaustikud ja vihikud

Kilekaasi läheb vaja nii vihikutele, raamatutele kui töövihikutele. Vihikutele on soovitav osta samuti tugevamad kaaned. Mõistlik on soetada kilekaasi ning raamatupaberit siis, kui kooliõpikud on juba käes.  Küll saab aga varakult soetada kilekaaned A5 vihikutele.

Foto: Apollo

Vihikute puhul tasub valida tugeva kaane ja paksema lehega vihikuid. Valikus leiab ka öko-tooteid, mis on tehtud 100% ümbertöödeldud vanapaberist, makulatuuris ei ole kemikaalide ega tsemendi pakendeid. Apollo soovitab soetada vihikud taaskasutatud paberist ning eelistada eestimaist toodangut ettevõttelt Talmar ja Põhi. Öko-toodet eelistavale ostjale soovitame soojalt ONYX-tooteid ning lätlaste SIA Dizaina Papirlietase vihikuid, kaustikuid ja märkmikke, mis sobivad ka suurtematele koolilastele.

Milline pinal valida ja mida sinna sisse panna?

Esimestes klassides eelistatakse tavaliselt ühe, kahe või kolme lukuga täidetud pinalit. Kõige tavapärasem on ehk kahe lukuga täidetud pinal, kuhu mahuvad kenasti ära viltpliiatsid, värvipliiatsid, kirjutusvahend, teritaja ja kustutuskumm. Apollo soovitab kvaliteetse sisuga uute disainidega Mapedi või Milani pinaleid.

Parim harilik pliiats on kolmnurkse puitümbrisega ja kannab märgistust HB. Apollo tootevalikus on saadaval eraldi nii vasaku- kui ka paremakäeliste pliiatsid.  Apollo soovitab Stabilo, Mapedi ja Milani tooteid. Juba kolmandat koolihooaega on Apollo valikus ka Apollo enda pliiatsid - tegemist on kvaliteetse kolmnurkse Mapedi Black Pep’s 2B (pehmem) pliiatsiga.

Foto: Apollo

Kustutuskummi puhul on oluline, et see ikka tõepoolest kustutaks! Teritaja puhul on hea, kui kogujaga teritaja mahuks ka lapse pinalisse ära. Apollo soovitab MILANi Capsule teritajaid, mis lisaks kogujale sisaldavad teisel poolel ka kustutuskummi. Selline kombo hoiab pinalis kenasti ruumi kokku. 

Alates esimest klassist peab lapsel olema vähemalt 15-sentimeetrine joonlaud. Teisest klassist on tarvis juba 20- või 30-sentimeetrist joonlauda. Huvitavam valik Apollo sortimendist on Mapedi FLEX-joonlauad, mida saab igal moel painutada ja väänata.

Ka viltpliiatseid müüakse kolmnurkse kujuga. Head on viltpliiatsid, mis on kahe otsaga. Need võtavad pinalis vähem ruumi. Tavapärasele koolivalikule lisaks on pakkuda ka põnevamaid värvimuutvaid viltpliiatseid.

Raamatupaber peaks olema tugev ja kvaliteetne, lisaks tasub juurde valida sobivas suuruses kilekaaned. Traditsiooniliselt on kooliraamatuid ikka kaetud jõupaberiga. Alternatiivina on see aasta pakkumises ka natuke rõõmsam lahendus - värviline raamatupaber.

Leia rohkem koolikaupade soovitusi SIIT ja vajalikud koolikaubad SIIT!

Copy
Tagasi üles