Printsesside aeg on läbi: poekett tõi turule teaduse ja karjääri teemalised tüdrukute särgid

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Insider Design

Ühendriikide odavmüügi kett Target tõi lettidele tüdrukutele mõeldud pluusid, millel on tavapäraseks saanud printsesside ja ükssarvikute asemel kujutatud hariduse, teaduse ja karjääriga seotud illustratsioone. 

Juba pikalt on interneti avarustes arutletud selle üle, et lasteriiete puhul diskrimineeritakse tüdrukuid rõivastele kirjutatud märksõnadega «printsess» või «liiga ilus, et teha kodutöid», samal ajal kui poiste riietelt võib leida tugevuse ja karjääriga seotud lauseid, vahendab Thisisinsider.com. 

Target’i uutel särkidel on kujutatud aga katseklaase motiveerivate lausetega nagu «ole uudishimulik» ja «tuleviku keemik». Lapsevanemad on jõudnud oma tänulikkust ja rahulolu ka Twitteri vahendusel väljendada. «Selle särgi nägemine tõi mulle nii palju rõõmu, mu vennatütar hakkab seda paari aasta pärast uhkusega kandma!» kommenteeris keemia teemalist T-särki Twitteri naissoost kasutaja.

Lisaks keemia särkidele on samas sarjas veel tüdrukutele mõeldud astroloogia, kirjanduse ja kunstiga seotud pluuse ning kollektsioonist võib leida isegi NASA teemalise T-särgi. 

Foto: Insider Design
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles