Viis ootamatut alternatiivi kohvile

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Paljud kohvisõbrad ei tea, et lisaks nende lemmikjoogile on veel teisigi janukustutajaid ning toiduaineid, mis aitavad terve päeva ärksana püsida.

Business Insider tõi välja viis tervislikku alternatiivi, mida kohvijoojad vahelduseks proovida võiksid.

Kombucha tee – Kombucha on tuntud tänu oma probiootilistele omadustele ning B12 vitamiini sisaldusele, mis annavad inimestele rohkem energiat.

Granaatõunamahl – granaatõunad on antioksüdante, C-vitamiini ning teisi ergutavaid vitamiine täis, mistõttu sobib granaatõunamahl hommiku alustamiseks ideaalselt.

Chia seemned – juba iidsed sõdalased sõid chia seemneid, et saada energiat ja suurendada vastupidavust. Tänapäeval kuuluvad chia seemneid enamiku tippsportlaste menüüsse.

Pähklid – tassitäie kohvi asemel tuleks ära süüa hoopis peotäis pähkleid. Pähklites leiduvad kiudained ja proteiin annavad päevale korraliku energialaengu. Soolased pähklid on eriti kasulikud pärast sportimist.

Kaerahelbed – tänu kõrgele kiudainete sisaldusele aitab kaerahelbepudru söömine päeva jooksul energiat üleval hoida. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles