Põhjanaabrid plaanivad suitsupaki hinna eriti kõrgeks ajada (1)

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suitsupakk.
Suitsupakk. Foto: Kristjan Teedema

Kuigi suitsetamine on noorte soomlaste seas niigi langustrendis, on põhjanaabrid eesmärgiks võtnud 2030. aastaks teha Soomest suitsuvaba riigi.

Nii sotsiaalministeeriumi kui ka Soome poekettide kinnitusel tubakatoodete ostmine järjest väheneb, kirjutab Aamulehti. Kümne aastaga on tubakatarbimine vähenenud viiendiku võrra. Sotsiaalministeeriumi ametnik Meri Paavola märgib, et seega on Soome õigel teel osalise suitsuvaba riigi suunas. Suitsuvabaks võib Soome kuulutada siis, kui tubakatooteid tarvitab igapäevaselt vähem kui viis protsenti elanikkonnast.

Aasta tagasi karmistati Soomes tubakaseadust: lisati suitsupakkidele hoiatuspildid, piirati tubakatoodete importi ning e-sigaretid viidi samasse kategooriasse suitsudega. Nüüd on aga plaanis lisaks nendele tegevustele ka tõsta tubakaaktsiisi – esialgse plaani kohaselt tõstetakse sigarettide hinda 18 protsenti, mis tähendab tarbijale umbes 1,25-eurost hinnatõusu ning riigikassale 270 lisamiljonit.

Seega kui praegu maksab suitsupakk Soomes keskeltläbi kuus eurot, siis alates 2019. aasta juulikuust enam alla seitsmeeuroseid suitsupakke ei leia.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles