Kümme asja, mida kaltsukast osta ei tohiks (2)

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Kuigi teise ringi poodide eelistamine mõjub hästi nii keskkonnale, kui rahakotile, tasub teatud asjad soetada siiski uuena.

Insider Design tõi välja kümme asja, mille ostmist vanakraami poest tasuks vältida.

Laste turvavarustus – nii võrevoodite, jalutuskärude kui autoistmete puhul tuleb lähtuda sõnast turvalisus, mitte hind. Erinevalt riietest ei ole nende toodete puudusi tihtipeale esmapilgul võimalik tuvastada. Kuna ohutusstandardid muutuvad aja jooksul, ei saa näiteks kaltsukast ostetud autoistme puhul kindel olla, et see vastab ka tänastele nõudmistele.

Kiivrid – just nagu turvaistmed, on ka kiivrid ehitatud nii, et nad peaksid vastu vähemalt ühele õnnetusele - pärast seda on nende kasutamine riskantne. Kuna kasutatud esemete ajalugu on puhtalt välimuse põhjal raske hinnata, tuleb kiivri ostul eelistada uut.

Elektroonilised seadmed - Kasutatud elektroonika ostmist kaaludes, peaksite juba poes proovima, kas seadmed on töökorras ja töötavad nõuetekohaselt. Sealjuures riskite aga sellega, et seade lakkab üsna peatselt töötamast ning sellel puudub garantii.

Pehmed mänguasjad – kuna lapsed hoiavad pehmeid mänguasju keha ligidal, tasub neid ostes olla väga ettevaatlik. Kasutatud mänguasjad võivad edasi kanda mikroobe, ebameeldivat  lõhna, lutikaid, hallitust ja allergeene. Kuigi mänguasju saab puhastada kuuma veega pestes, ei ole see meetod piisavalt tõhus bakterite hävitamiseks.

Aluspesu - Kui te pole kindlad, kas kaltsukas müüdavat aluspesu komplekti on kunagi varem kantud või mitte, tasub see rahuliku südamega poodi jätta. Sama standard kehtib ujumisriiete kohta.

Vihmase ilma varustus - veekindlad jakid ja kummikud ei ole loodud pikalt kestma. Pesemine ja tugev vihm kulutab niiskuse kindlaid rõivaid ning muudab nad vähem vettpidavaks. Kummikud kuluvad samuti ära juba paari hooajaga ja seetõttu on mõttekam soetada uusi jalanõusid.

Madratsid - madratsid on voodilutikate lemmikud pesitsuspaigad ning seal leiduvaid lutikaid on raske hävitada. Lisaks muule võib kasutatud madratsi ostja kokku puutuda ebameeldivate kehavedelike ja täidega.

Jalanõud – kasutatud jalanõusid ostes tuleb arvesse võtta riski, et jalavarjude eelneval omanikul võis olla jalaseen või mõni muu ebameeldiv nakkushaigus. Lisaks sellele kohanduvad jalanõud pikaaegsel kandmisel omaniku jalaga ning seetõttu võivad need uue omaniku jalas tunduda ebamugavad.

Mütsid – kellegi teise poolt kantud mütsi ei ole soovitatav osta, sest selles võivad peituda nii täid, kui muud nakkused ja allergeenid.

Voodipesu – kasutatud linad, tekid, padjad ja rätikud kannavad endas edasi voodilutikaid ja teisi baktereid, mistõttu ei piisa tihtipeale nende kasutamiskõlblikuks muutmiseks ka kuuma veega pesemisest.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles