Moskva ja Peterburi elanikud hakkavad teistest rohkem trahvi maksma

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liiklus Sankt-Peterburis.
Liiklus Sankt-Peterburis. Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

2012. aasta juulist hakkab Venemaal kehtima diferentseeritud trahvimise kord, mille järgi hakkavad Moskva ja Sankt-Peterburgi elanikud suuremaid liiklustrahve maksma kui teiste piirkondade asukad.


Kui praegu pole Venemaal vahet, kus rikkumine aset leidis, siis 2012. aasta juulist hakkavad riigi kahe suurema linna elanikud kordi suuremaid trahvisummasid tasuma kui teiste piirkondade asukad, kirjutab kommersant.ru.

«Moskva on pealinn ja on täiesti loomulik, kui selle elanikele esitatakse kõrgemad nõudmised kehtestatud reeglite täitmisel,» selgitas riigiduuma esimehe esimene asetäitja Alksander Moskalets. Ta lisas, et Sankt-Peterburg, kuhu on Moskvast viidud mitmed föderaalasutused, ei täida riigis pealinnast sugugi väiksemat rolli.

Seejuures viitavad rahvasaadikud maailmakogemusele: USAs näiteks on trahv kesklinnas kõrgem kui äärelinnas. Eritariif viiiakse Moskvas ja Peterburis sisse sõiduki peatumise ja parkimise, samuti ühiskondliku transpordi alale sõitmise ja elurajoonide liikluskorra rikkumise eest. Näiteks keelatakse elurajoonides läbisõit ja seismine töötava mootoriga üle 5 minuti.

Suurenevad trahvid ka väga väikeste liikluseeskirjade rikkumiste eest, nagu näiteks peatumine ristmikule lähemal kui 5 meetrit või raudteeülesõidukohast 50 meetrit. Sõiduk ei tohi peatudes varjata ka  valgusfoori tulesid. Kõigi nende rikkumiste eest saab trahv olema Moskvas ja Sankt-Peterburis 13 korda kõrgem kui teistes Venemaa linnades.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles