Erivajadustega töötajaid toetavad ettevõtjad alustavad koostööd

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuulmispuudega teenindaja rinnamärk Rimi töötajal.
Kuulmispuudega teenindaja rinnamärk Rimi töötajal. Foto: Rimi

Eesti Tööandjate Keskliit ja Eesti Personalijuhtimise Ühing PARE kuulutavad teisipäeval välja tööandjate ühisuse, kuhu kuuluvad tööandjad lubavad kohelda vähenenud töövõimega inimesi võrdselt kõigi teiste tööle kandideerijate ja töötajatega.

«Ettevõtted, kellel on oskus ja tahe hinnata vähenenud töövõimega inimesi võrdsena teiste oma ettevõtte töötajatega, väärivad tunnustamist,» ütles Eesti Tööandjate Keskliidu juht Toomas Tamsar pressiteate vahendusel.

«Mitte ainult sellepärast, et nad hindavad ettevõtte väärtust olla ühiskonnas sotsiaalselt vastutustundlik partner, vaid ka sellepärast, et nad mõistavad, et töökäte puuduse probleemi lahendamisele riigis peavad ja saavad tööandjad ise kaasa aidata,» lisas ta.

Ühisusse kuuluvad tööandjad kinnitavad, et hindavad kõrgelt inimese õigust vabalt valida tegevusala, elukutset ja töökohta, sõltumata tema töövõime ulatusest. Ühisusse kuuluvad tööandjad seisavad muuhulgas selle eest, et julgustada vähenenud töövõimega inimesi tööle kandideerima ja tööandjaid värbamisotsuseid tegema, aidata kahtlejatel üle saada eelarvamustest, toetada üksteist leidmaks parimaid lahendusi ja tõsta teiste tööandjate teadlikkust oma kogemuste jagamise kaudu.

Ühisusega liituvad teisipäeval Rimi Eesti Food AS, ISS Eesti AS, Selver AS, SOL Baltics OÜ, Coca-Cola HBC Eesti AS, Eesti Töötukassa, Saaremaa Tarbijate Ühistu, OÜ Kontaktikeskus, Svarmil AS, Baltic Restaurants Estonia AS, Estover OÜ ja Tallinna Kaubamaja Grupp. Ühisuse liikmete nimekiri ei ole lõplik ja ettevõtted on oodatud liituma ka edaspidi.

«Nii juhtidel kui uutel kolleegidel tuleb ennekõike mõista, et erivajadustega inimene võib vajada erilisi lahendusi. Kui ettevõte otsustab kaasata meeskonda vähenenud töövõimega inimese, peavad nad olema valmis panustama lisaks uuele inimesele kogu ülejäänud meeskonna juhendamisse ja koolitamisse,» rääkis ISS Eesti AS Baltikumi personalijuht Helo Tamme.

Projekti rahastab sotsiaalministeerium Euroopa Sotsiaalfondi toetusskeemist «Töövõime süsteemi toetavad tegevused».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles